Dimarts tots amb samarreta groga #TOTSSOMTERCER

 

noalalomce_culturaavaluacio_bannerCom ja sabeu, des de l’any passat l’AMPA i l’Escola estan adherides a la Xarxa d’Escoles Insubmises a la LOMCE (XEI).  Una de les accions que promou és que les families puguem exercir el nostre dret a l’objecció de consciència contra les proves d’avaluació de primària.

Les proves que es fan a tercer, i que impliquen 12 hores d’examen repartides en diferents dies, s’iniciaran a la nostra escola dimarts de la setmana vinent.

Un nombre important de famílies de 3r s’han organitzat per exercir el dret a l’objecció de consciència i no portaran els nens a l’escola. Seguiran però realitzant activitats de 9 a 14 h – fora de les parets del centre – gràcies a la col·laboració de diferents pares i mares que desenvoluparan, entre d’altres, tallers plàstics, de teatre, de dansa o de descoberta de l’entorn natural de Montjuïc.

Us demanem que dimarts, primer dia de la insubmissió, tothom porti la samarreta groga de SOS Educació o de la Xarxa d’Escoles Insubmises o, sinó, alguna del mateix color, per fer suport a les families i fer visible el nostre rebuig a la LOMCE. #TOTSSOMTERCER

Més sobre les proves de 3r de primària:

  • Són les primeres explícitament imposades per la Llei Wert i el cavall de troia en el procés de privatització de l’escola pública.
  • La Generalitat, fent cas a la llei, les ha incorporat dins la LEC. Diferents Comunitats autònomes com el País Basc, Astúries o Cantàbria han dit que no les faran.
  • El Departament d’Ensenyament justifica el desenvolupament de les proves dient que són les de tota la vida però obvia que ara tenen un marc legal diferent. I aquest marc legal no és cap broma.
  • Les proves externes introduïdes per la LOMCE no són una peça més de l’engranatge de la LOMCE, sinó l’instrument fonamental per mercantilitzar l’educació a través de la classificació dels centres educatius i per controlar l’ensenyament a través de l’estandardització i el blindatge del currículum. Sense les proves externes, la LOMCE es queda sense infraestructura de control.

La Xarxa d’Escoles Insubmises, amb el suport de la FAPAC, ha elaborat un ARGUMENTARI i unes INSTRUCCIONS per dur a terme la desobediència. És important que les famílies disposem de tota la informació abans de prendre qualsevol decisió. Per això, us convidem a entrar al web noalalomce.net o l’article publicat al Diari d’Educació

També trobareu més informació al l’espai dedicat a la LOMCE al web.

També podeu veure fotografies i resums de les accions que van portar a terme els pares l’any passat al següent enllaç