Primera Jornada de conscienciació verda i neteja veïnal de la muntanya

Primera Jornada de conscienciació verda i neteja veïnal de la muntanya

El proper 21 d’abril, 4 AMPAS/AFA del barri de Poble Sec a Barcelona (Escola Bosc de Montjuïc, Escola Tres Pins, Escola Poble Sec i Escola Jacint Verdaguer) organitzarem la Primera Jornada de conscienciació verda i neteja veïnal de la muntanya sota el lema : Ocupem-nos de Montjuïc.

Aquesta iniciativa va néixer dins de la plataforma «Salvem Montjuïc» com a reacció al projecte d’edificació d’un poliesportiu en aquesta zona de la muntanya i va evolucionar fins a una iniciativa ciutadana i familiar per a cuidar i estimar un dels pulmons verds de Barcelona i per a celebrar la naturalesa.

Començarem a les 10.30 amb la neteja de la zona que està situada entre el Passeig de l’Exposició i l’avinguda Miramar; i entre l’Escola Bressol Nic i les escales del carrer Margarit. Entre les 12.30 i les 14.00, a l’espai comprés entre la rampa i l’esplanada del camp de futbol de la Satalia, després d’haver quantificat tots els residus recollits,  s’organitzaran diversos tallers per a totes les edats (taller de bombes de llavors, creació d’un petit Jardinet i Land Art, taller de pintura de roques, …) amb l’objectiu de conscienciar sobre la necessitat de cuidar el nostre entorn i de preservar la bellesa de la Natura. Per acabar aquest matí de festa, farem un pícnic sostenible al costat del bar El Marcelino, a l’Avinguda Miramar. L’objectiu és que sigui un pícnic sense residus on no s’utilitzaran embalatges ni plàstic d’un sol ús.

L’associació Zero WasteBarcelona Network també ha estat convidada a participar en aquesta iniciativa.

 

I tu, t’hi apuntes?

Si la teva entitat vol participar, fes-nos arribar el contacte de la persona de referència, així com el dels voluntaris que s’adhereixin a la iniciativa.

 

Quines seran les responsabilitats de la persona de contacte de l’entitat?
– Abans:

* Fer arribar aquest correu als membres de l’entitat i promoure la participació el 21/04.
* Enviar les consignes de seguretat (document adjunt) amb antelació per assegurar-se que els participants estiguin informats.
* 2 dies abans de l’activitat (dijous 19 d’abril), enviar a Lucile, la responsable, el nombre de participants (adults i nens): ocupemnosdemontjuic@gmail.com . Arrel d’aquest correu i d’acord amb els participants, se us assignarà una zona de neteja.
* Comunicar als participants que caldria portar :

–          Per la neteja : bosses gruixudes per als residus, guants resistents, pinces tipus barbacoa.

–          Per als tallers : cordes, cordons de sabates, plantes, fil, pintures acríliques, pinzells i/o estris de jardineria.

– El dia de l’esdeveniment
* Explicar les consignes de seguretat als participants de la seva entitat i la zona d’actuació

* Recollir les signatures després que la gent hagi llegit les consignes de seguretat

* Recollir els fulls signats de cessió dels drets d’imatge
* Acompanyar i coordinar al seu grup a la zona de neteja assignada
* Tractar d’organitzar la recollida selectiva des del principi, a mesura que es van recollint els residus: vidre, plàstic, burilles, llaunes, esprais i altres

També es necessiten voluntaris per als tallers, o per amenitzar el pícnic amb música. Si voleu participar, envieu un correu electrònic a ocupemnosdemontjuic@gmail.com

 

Us hi esperem! Moltes gràcies !

Ampa Bosc de Montjuic / Ampa Tres Pins / AFA Poble Sec / Ampa Jacint Verdaguer

Imagen en el mensaje