#TotsSomTercer

Com haureu pogut comprovar, aquesta setmana la nostra escola ha estat notícia als mitjans de comunicació del país degut a la negació de les famílies de tercer a portar els seus fills a les proves diagnòstiques imposades per la llei Wert.

Al llarg del curs us hem anat informant de l’adhesió de la nostra escola a la XEI (la Xarxa d’Escoles Insubmises). Es tracta d’una xarxa impulsada per un grup de mares de diverses escoles del barri de Gràcia que pretén crear un marc d’actuació per minimitzar els efectes que ens porta la LOMCE, una llei que creiem que dinamita l’escola pública democràtica, inclusiva, laica, coeducativa i catalana. L’adhesió a la XEI es va aprovar en primera instància en una assemblea oberta de l’AMPA, i, posteriorment, al Consell Escolar del nostre centre.

La iniciativa de no portar els nens de tercer a les proves ha estat de les famílies de forma voluntària amb el suport de l’AMPA. Però no estem sols! La FAPAC (Federació d’AMPAs de Catalunya) recomana també el boicot a les proves, i també ho fa el MUCE (Marc Unitari de la Comunitat Educativa, plataforma que aplega sindicats, federacions de mares i pares d’alumnes de primària i secundària, organitzacions d’estudiants i moviments de renovació pedagògica). De moment hi ha adherides a la XEI una quarantena d’escoles, però arrel de les accions d’aquests darrers dies, el número està creixent considerablement!

Durant aquests tres dies que estava previst dur a terme les proves, les famílies de tercer han proposat una contra-programació d’activitats alternatives conduïdes pels propis mares i pares a diversos espais del barri. Lectura, classes d’arquitectura, teatre, accions artístiques… i molts moments per convidar els nens a la reflexió i al foment de l’esperit crític, matèries que l’anomenada llei “Wert” menysté a favor d’un sistema que valora ensenyar a memoritzar abans que ensenyar a pensar.

Us mantindrem informats de com avança el moviment de rebuig a les proves a nivell de Catalunya.

Estem a la vostra disposició per donar-vos tota la informació que necessiteu. Som conscients que les famílies hem patit una desinformació molt preocupant sobre les aplicacions de la LOMCE, i que no és fàcil posicionar-se davant d’aquest panorama. No tingueu por de preguntar-nos!

I per últim, des de l’AMPA volem agrair a les mares i pares de tercer el seu compromís i determinació i els seu exemple. Aquests tres dies, tots ens hem sentit tercer! I un agraïment especial per les mares que han dedicat el seu temps a coordinar les propostes i a seguir tot el que sortia als mitjans!